ΒΕΤ TABLE 2017-2018

ΒΕΤ TABLE 2017-2018

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ποδόσφαιρο και βιβλίο


Αγαπητοί φίλοι, από αυτό το blog, ιδιαίτερα στην προηγούμενη μορφή του, πριν μας το κατεβάσουν οι βάρβαροι της Google, είχαμε δημιουργήσει ειδική κατηγορία στις αναρτήσεις μας, με αντικείμενο την παρουσία του ποδοσφαίρου στη λογοτεχνία. 

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του γνωστού μας - σε όσους ασχολούνται με τα αθλητικά - αρθρογράφου, του Μίλτου του Νταλικέρη, ήρθε η ώρα η κατηγορία αυτή να επανενεργοποιηθεί. Το blog μας εύχεται στον κύριο Ελευθερίου καλή επιτυχία και στους αναγνώστες του καλά διαβάσματα... Marbetis


Τίτλος: Είναι στημένο
Συγγραφέας: Χρήστος Ελευθερίου
Εκδόσεις: MVPublications

Μια ετερόκλητη παρέα τεσσάρων παλιόφιλων… 
Ένας, «ψωνισμένος» συγγραφέας σε αναμονή, που βγάζει τον επιούσιο ως αργόμισθος δημόσιος υπάλληλος. 
Ένας αγριεμένος μαντράχαλος, που του έλαχε να γίνει πατέρας και μάνα μαζί. 
Ένας καλοπερασάκιας υπουργός. 
Ένας αλκοολικός μικροαπατεώνας, παιδί της νύχτας μια ζωή. 
Μαζί τους, μια αισθησιακή γραμματέας, δυο έμπειροι μπάτσοι, ένας ιδιόρρυθμος δημοσιογράφος κι ένας 16χρονος, ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει το καλύτερο γκολ τη χειρότερη στιγμή… 
Τώρα τρέχουν όλοι! Για να προλάβουν μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου και πολιτικούς, γκάνγκστερ και τζογαδόρους, θύματα και θύτες, κλέφτες κι αστυνόμους, σε ένα παιχνίδι «στημένο». 
Στημένο για τους τέσσερις φίλους, σαν μια παρτίδα Μονόπολυ, από εκείνες που έπαιζαν παλιά. 
Στημένο στα τέσσερα, όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως η ελληνική κοινωνία, σε ένα παιχνίδι «σικέ», με ήρωες από χέρι χαμένους και ξεπουλημένους. Ήρωες που επιμένουν να ζουν και να ελπίζουν, να ζουν και να ερωτεύονται, να ζουν και να γράφουν την ιστορία, τη δική τους και των άλλων. 
Τα πρόσωπα της ιστορίας αυτής, είναι φανταστικά. Ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου