ΒΕΤ TABLE 2017-2018

ΒΕΤ TABLE 2017-2018

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Α.Ε.Κ. απόψεις - Σταύρος Καζαντζόγλου



Καθείς εφ’ ω ετάχθη

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Φαίνεται πως το ρεύμα είναι τόσο δυνατό που κανείς δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία. Αφού και το αμερικανάκι…μίλησε, έστω και δια μέσου του Αβραάμ, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης. Αλλωστε, αυτό το διάστημα και οι μεγαλομέτοχοι της καταστροφής, οι περίφημοι Supporters, έχουν συνταχθεί με αυτό που ζητά μεγάλο μέρος του κόσμου της ΑΕΚ. Να αδειάσουν τη γωνιά, να αφήσουν τον σύλλογο να ανασυνταχθεί και να αναγεννηθεί εκ της τέφρας του. Τουλάχιστον αυτό, δεν μπορούν να το αποστερήσουν.

Φαντάζει οξύμωρο, να προσδοκά κάποιος την καταβαράθρωση της ΑΕΚ και τη διάλυση της Γ’ Εθνικής, για να μπορέσει να γίνει ξανά μεγάλη. Είναι μια δοκιμασία όμως, που πρέπει να την περάσει η Ενωση. Ετσι όπως τα έκαναν, στον αργό θάνατο που την οδήγησαν με τις καταστροφικές επιλογές τους τα τελευταία χρόνια, έκαναν την ερασιτεχνική κατηγορία να μοιάζει αναγκαστική. Να καθαρίσει η ΠΑΕ από τα χρέη, να κάνει και τη δική της αυτοκάθαρση.

Ο στόχος είναι ένας.
Να επιστρέψει η ΑΕΚ στη θέση που είναι προορισμένη να βρίσκεται. Στην κορυφή της Ελλάδας, στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης. Γιατί τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος κόντεψε να το λησμονήσει. Όταν έβλεπα ΑΕΚτζήδες να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο για μία νίκη επί του…Αρη, όταν πήγαινες στο Καραϊσκάκη για τιμητική ήττα, όταν αμελούσες την Ευρώπη, ήταν σαφές πως αλλοιώνονταν το dna της ομάδας.

Η ΑΕΚ είναι γεννημένη για τα ψηλά. Με δυσκολίες, με συγκλονιστικές υπερβάσεις, αλλά με ξεκάθαρο στόχο την κορυφή. Για την Ενωση η τελευταία θέση είναι η τρίτη. Οι μοναδικοί της αντίπαλοι, ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ. Η παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα δεδομένη. Και αυτά πρέπει να κερδίσει ξανά. Εκ νέου με δυσκολίες, με την αυτοτιμωρία που είναι αναγκασμένη να ζήσει.

Θα είναι δύσκολα αυτά τα δύο χρόνια. Θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε σχόλια γεμάτα φαρμάκι. Αυτό που πρέπει να κρατά την ομάδα ενωμένη είναι η δίψα της εκδίκησης. Θα επιστρέψει και θα εκδικηθεί για όσα συνέβησαν. Άλλωστε, οι εχθροί δεν είναι μόνο εντός, αλλά και εκτός. Πολλοί έβαλαν το χέρι τους για την καταστροφή. Και θα πληρωθούν την κατάλληλη στιγμή.

Ως τότε, ο κόσμος πρέπει να περνά για «προσκύνημα» από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ομάδα να φορά για δύο χρόνια μαύρες εμφανίσεις και να ντυθεί ξανά στα περήφανα «κιτρινόμαυρα», όταν ανέβει στη θέση της. Να απαρτίζεται από παιδιά που θα αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ΑΕΚ. Και όλα, θα πάρουν τον δρόμο τους. Και η ΑΕΚ τον δικό της.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου