ΒΕΤ TABLE 2017-2018

ΒΕΤ TABLE 2017-2018

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Europa League - Τελικός

Μπενφίκα και Τσέλσι διεκδικούν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της χρονιάς, καθώς τίθενται αντιμέτωπες απόψε στον τελικό του Europa League.

Η αναμέτρηση ξεκινά σε ώρα... Champions League, στις 21:45 δηλαδή, στο "Άμστερνταμ Αρίνα" του Άμστερνταμ, με Ολλανδό διαιτητή μάλιστα, τον Μπιορν Κάιπερς.

Πρόκειται σαφώς για έναν σπουδαίο και ιστορικό τελικό, καθώς πρόκειται για ομάδες που έχουν αμφότερες κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και μάλιστα οι Άγγλοι μόλις έναν χρόνο πριν.

Οι "αετοί" από την άλλη έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές Ευρώπης δύο φορές και μάλιστα συνεχόμενες, το 1961 και το 1962, όμως από τότε έχουν 6 συνεχόμενους χαμένους τελικούς!

Οι 5 από αυτούς τους χαμένους τελικούς ήταν στο Πρωταθλητριών (1963, 1965, 1968, 1988, 1990) και ένας στο Κύπελλο UEFA (1983).

Η ομάδα της Λισαβόνας λοιπόν θα παίξει σε ευρωπαϊκό τελικό για 9η φορά στην ιστορία της και για πρώτη μετά από 23 χρόνια, με τελευταία φορά να είναι όταν έχασε από την Μίλαν το 1990.

Για την Τσέλσι αυτός θα είναι ο 5ος ευρωπαϊκός τελικός, καθώς πέραν του περσινού θριάμβου στο Μόναχο επί της Μπάγερν, έχει χάσει τελικό CL το 2008 από την ManUtd, ενώ έχει κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1971 και το 1998.

Οι "μπλε" αν πάρουν την κούπα θα γίνουν η πρώτη ομάδα που παίρνει συνεχόμενα τις δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ θα γίνουν μόλις η 4η ομάδα μετά τις Γιουβέντους, Άγιαξ και Μπάγερν που θα έχει κατακτήσει και τα 3 ευρωπαϊκά τρόπαια (το Europa League είναι η συνέχεια του Κυπέλλου UEFA).

Κάντε την εγγραφή σας στην BetRebels από το blog μας και αποκτήστε 100% bonus για καταθέσεις έως 100,00 €!!!

πηγή: sport24

Μπενφίκα - Τσέλσι (21:45)

Γήπεδο: "Άμστερνταμ Αρίνα", Άμστερνταμ
Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίσει ο τεχνικός της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεζούς, έτσι έχει ρίξει όλο το βάρος στο πως θα ανυψώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των παικτών του μετά το σοκ του "Ντραγκάο", όπου έχασε στις καθυστερήσεις με 1-2 από την Πόρτο.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη ήττα για την Μπενφίκα στο φετινό πρωτάθλημα και πιθανότατα θα της κοστίσει τον τίτλο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ράφα Μπενίτεθ επιβεβαίωσε στην συνέντευξη τύπου πως ο Εντέν Αζάρ έχει τεθεί νοκ-άουτ λόγω του τραυματισμού του στο ματς με την Άστον Βίλα το περασμένο Σάββατο.

Όσον αφορά στον Τζον Τέρι, υπάρχουν ελπίδες να παίξει, καθώς ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως ο αρχηγός της ομάδας θα δοκιμάσει τον αστράγαλό του λίγες ώρες πριν το ματς και αν νιώθει καλά θα τεθεί στην διάθεση του Μπενίτεθ (ο Ντεμπά Μπα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής).

Οι πιθανές συνθέσεις
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Μάτιτς, Ένσο Πέρες, Σάλβιο, Γκαϊτάν, Λίμα, Όσκαρ Καρντόσο.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Γκάρι Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Άσλεϊ Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Μάτα, Οσκάρ, Μόουζες, Τόρες.


Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλετίκ Μπιλμπάο 3-0 (Europa League Final 2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου